Logo_The_Sosi_Factory

The Sosi factory, voordien Breughel, is een Gents familiebedrijf, gespecialiseerd in de productie van verschillende soorten worsten, en dit sinds 1858!  Wij maken worsten die individueel verpakt zijn, zoals bierworsten (mini-salami), droge worsten en frankfurter worsten

Onze Garanties

Lange houdbaarheid

De producten zijn verpakt onder beschermende atmosfeer en hebben een lange houdbaarheid: minimum 6 maanden na productiedatum. Sommige kunnen zelfs bewaard worden op kamertemperatuur! Hierdoor zijn de worstjes ideaal voor consumptie 'uit het vuistje'. Je kan ze namelijk overal mee naartoe nemen. Ze zijn heerlijk als snack, voor bij het aperitief, in gerechten, etc.

Kwaliteit

Mede door de generatie-lange expertise in de productie van vleeswaren staat The Sosi Factory garant voor kwaliteitsproducten. We werken met mager vlees, afkomstig van de beste varkens. Vervolgens nemen we de productienormen nauw aan het hart en gaan we vakkundig te werk gedurende het gehele productieproces. Aangezien we niet groot zijn, kunnen we nog beter toezien op de kwaliteit van onze worstjes.

Flexibele service

Bij The Sosi Factory staan we altijd klaar om u te helpen. Wij horen graag uw ideeën, plannen, voorstellen, etc. We zijn creatief en staan zelfs open voor productie volgens uw specificaties. Denkt u aan een groot evenement of een promotionele stunt? Of eerder een samenwerking? Wacht niet langer en laat het ons weten!


The Sosi Factory

Est. 1858

Ondanks onze rijke geschiedenis, zijn we up-to-date zijn met onze manier van produceren. We streven naar de beste kwaliteit en gaan te werk met de nieuwste machines en technieken. Daarom veranderden we de naam van ons bedrijf naar "The Sosi Factory"SoSi verwijst naar het Gentse woord voor "een worstje", namelijk "ne sosis", dat op zijn beurt afkomstig is van het Franse woord voor worst: "une saucisse". Ook hechten we bij The Sosi Factory veel belang aan innovatie, zowel in onze manier van produceren als in onze producten zelf. We hebben een open mind en experimenteren met verschillende kruiden, soorten vlees en samenstellingen, zodat we steeds beter tegemoet komen aan de noden van onze klanten.
Een voorbeeld hiervan : de variant van de "Hot-Dog": een "So-Si" met kippenvlees/Volaille.

 

The Sosi Factory heeft een uniek gamma aan merken van verschillende soorten worstjes. Zo bestaat het assortiment uit de merken "Hot-dog",

 "So-Si" (frankfurters), "Mini-Snack" (gerookte droge worsten/mini salami's) en "Hoeveworst" (droge worsten). Ontdek ze op onze Assortiment pagina!

 

- Sosis de Gand -

 Uniek is ook dat we een echt Gents bedrijf zijn, dit al sinds 1858. Vandaar verwijzen we naar "Sosis de Gand".

Hiernaast zie je ons logo, een typisch Middeleeuws manneken van Gent. We noemen hem: "So-Si Man". Hij heeft een worstje in de hand, wat betekent dat hij een worstje consumeert "Uit het Vuistje". The Sosi Factory produceert immers individueel verpakte worstjes die men overal "Uit het Vuistje" kan consumeren.

Logo_The_Sosi_Factory

- Onze Geschiedenis -

the art of making fine sausages

Breughel

In 1858 richtte Emiel Callewaert het vleeswarenbedrijf Breughel op. Wij bestaan dus al bijna 160 jaar! Ambachtelijke vakkennis van de vleesindustrie werd doorgegeven van generatie op generatie.

 

Dit betekent dan ook dat Breughel grote evoluties heeft doorgemaakt. In de negentiende eeuw startte Emiel Callewaert met handel in paardenvlees. Breughel was in die tijd al een bloeiend bedrijf met handelsconnecties tot in het buitenland. Vervolgens startte Breughel met het maken van Boulogne. Tijdens de periode van de 19de tot het midden van de 20ste eeuw was paardenvlees immers heel populair. De 'Saucysen de Boulogne' werden op een traditionele, ambachtelijke manier vervaardigd. Een mengsel van kwaliteitsvol, mager paardenvlees werd gegoten in een natuurlijk vlies, afgebonden met touw en vervolgens gerookt in de rookkamers boven beukenhout. Nadien werden de worsten gerijpt en gedroogd, waardoor een authentieke en rijkelijke smaak werd bekomen.

 

De naam Breughel is afkomstig van de zestiende eeuwse Vlaamse Renaissanceschilder "Pieter Brueghel de Oude", wiens schilderijen het typische boerenleven van die tijd uitbeeldden. "De Boerenbruiloft" (zie hierboven) is hier een voorbeeld van. Zijn schilderijen worden geassocieerd met een bourgondische levensstijl, met veel eten en drinken. Vandaar werd de naam Breughel in het leven geroepen, als naam voor ons vleeswarenbedrijf.

 

In de twintigste eeuw breidde Breughel zijn productiegamma uit met gerookte hespen en salami's. Langzaam aan evolueerde Breughel naar het produceren van worstjes. Met name werden gerookte droge worsten, droge worsten en nadien ook frankfurter worsten geproduceerd. De worstjes werden net zoals de Boulognes gerookt boven beukenhout. Tot op heden worden deze worstjes nog steeds gemaakt, met de authentieke recepten en know-how die is doorgegeven van generatie op generatie.